به گزارش سینماپرس، مراسم رونمایی از مستند «اکبر آقا، آکتور صدا» به تهیه کنندگی و کارگردانی ابوالفضل توکلی و پاسداشت اکبر منانی دوبلور، مدیر دوبلاژ و گوینده پیشکسوت امروز شنبه هشتم اردیبهشت در فرهنگسرای ابن سینا برگزار شد.
منانی در ادامه یادآور شد: دوبله جایگاه بسیار مهمی دارد ولی متاسفانه رسانه ها کمتر به آن می پردازند. اوایل انقلاب زمان ریاست محمد هاشمی بر صدا و سیما من مسئولیت گویندگی خبر را بر عهده داشتم و ماموریت یافتیم تعدادی گوینده پیدا کنیم که چند نفر پذیرفته شدند که به دلیل دوبلور بودنشان بود یعنی اینقدر دوبله جایگاه داشت.
وی همچنین به یک مراسم تجلیل در شهرستان اشاره و بیان کرد: خاطره ای از یک تجلیل در شهرستان دارم که از شدت جمعیت ما نمی توانستیم وارد سالن شویم و به کمک پلیس وارد شدیم. این خاطره را گفتم تا بدانید دوبله چقدر برای مردم اهمیت دارد.
منانی اضافه کرد: آقای توکلی چندین سال به من پیشنهاد می داد که از من فیلم مستند بسازد و من دوست نداشتم. یک دلیلش این بود که فکر می کردم گوینده باید در دل مردم باشد و هنرمند نیست که با او مصاحبه شود. من امیدوارم بیشتر به این نسل رسیدگی شود چون اینها قوم مظلومی هستند.
گوینده شخصیت زبل خان گفت: بعد از انقلاب همه چیز پیشرفت کرد و تنها چیزی که در مقابل آن کوتاه آمدند گویندگی در رادیو و تلویزیون است. من چهار سال پشت درهای رادیو بودم. ما ۴۰ نفر بودیم که سراغ دوبله آمدیم و از آنها فقط من ماندم.
وی اضافه کرد: لقب آکتور صدا را مرحوم کاملی به من داد و می گفت چقدر خستگی ناپذیر هستم.
در ادامه این مراسم سلیم غفوری مدیر شبکه مستند نیز اظهار کرد: حضور ما اینجا فقط برای تشکر و تجلیل از اکبر منانی است که بسیاری از خاطرات کودکی ما را رقم زد. هنر او و سایر دوبلورها در ماندگاری زبان فارسی و لذت شنیدن صدایشان است.
ابوالحسن تهامی نژاد نیز عنوان کرد: تولید مجموعه مستندهای دوبلورها که آقای غفوری مدیر شبکه مستند دستورش را داده است کارستان است.
وی درباره منانی اظهار کرد: منانی نویسنده و گوینده خبر و دوبلور است و شخصیتی چند وجهی ارد.
توکلی کارگردان مجموعه مستندها درباره دوبلورها نیز درباره پروسه تولید مستندی درباره اکبر منانی بیان کرد: پیش تولید این مستند طولانی بود چون سعی داشتیم نظر آقای منانی را که کم جلوی دوربین رفته است جلب کنیم.
*مهر
ارسال نظر